Ajanvaraus

Ma-Pe 8.00 – 17.00
puh. 040 3566 150

NETTIAJANVARAUS

Yhteystiedot

Hiskinmäen Eläinsairaala
Akselinkatu 1
44100 Äänekoski

Puhelinaika

Ma – to 12.00 – 12.30
puh. 040 3566 140

Ei ajanvarausta!

Fysioterapia

Meillä fysioterapiapalveluja koirille ja kissoille tarjoaa eläinfysioterapeutti Tanja Sauranen. Hän on tavattavissa Hiskinmäellä torstai-iltaisin. Ajan voit varata ajanvarausnumerostamme. Alla Tanja kertoo itsestää lisää:

Olen Tanja Sauranen ja valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1996. Olen vuosien aikana lisäkouluttautunut tuki- ja liikuntaelinongelmiin, sekä työfysioterapiaan.  Eläinfysioterapian erikoistumisopinnot suoritin Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja valmistuin eläinfysioterapeutiksi joulukuussa 2019. Päätoimisesti työskentelen Saarijärvellä työfysioterapeuttina.  Toimin Hiskinmäellä sivutoimisena eläinfysioterapeuttina ja saan näin liittyä mukaan ammattitaitoiseen työyhteisöön. Omaa arkeani piristää 8-vuotias bordercollie Piki. Harrastan tällä hetkellä Pikin kanssa rally-tokoa ylimmässä luokassa eli MES- luokassa. Tokoa olemme harrastaneet vuosia ja saavuttaneet tottelevaisuusvalion arvon alkuvuodesta 2020. Olemme myös harrastaneet pk- jälkeä, vepeä ja agilityä.

Milloin eläin hyötyy fysioterapiasta?

Fysioterapiaan tulemisen syynä voi olla esim. nivelrikko, traumojen jälkitilat, erilaisten leikkausten jälkeinen kuntoutus,  neurologiset ongelmat, ontuminen, urheilu-, näyttely- tai veteraanikoirien liikkumis- ja toimintakyvyn kohentaminen ja ylläpitäminen, sekä oireiden ennaltaehkäisy. Esim. agilityssä rimojen tiputtaminen, hypyillä kieltäminen tai kepeillä virheiden lisääntyminen sekä tokossa liikkeiden hidastuminen tai tekemättä jättäminen voivat olla seurausta tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista. Myös kissat ovat tervetulleita vastaanotolleni.

Eläinfysioterapiassa eläimen toimintakykyä ja liikkumista arvioidaan omistajan haastattelun, eläimen havainnoinnin ja erilaisten tutkimus- ja mittausmenetelmien avulla. Alkututkimusten perusteella asetetaan fysioterapialle tavoitteet ja valitaan terapiamenetelmät. Näitä ovat esim.  terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen käsittely (hieronta ja nivelten mobilisointi) ja kotiharjoitteiden ohjaus. Sairaan eläimen fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri.

Jos sinulla on kysyttävää hoitomenetelmistäni ja fysioterapian sopivuudesta lemmikillesi, olethan yhteydessä suoraan minuun tai Hiskinmäelle. Tervetuloa!

Tanja Sauranen

Fysioterapeutti AMK 1996

Eläinfysioterapeutti AMK 2019

Y- 3009869-4

p. 040 7096895

tanja.sauranen@gmail.com