Ajanvaraus

Ma-Pe 8.00 – 17.00
puh. 040 3566 150

NETTIAJANVARAUS

Yhteystiedot

Hiskinmäen Eläinsairaala
Akselinkatu 1
44100 Äänekoski

Puhelinaika

Eläinlääkärin puhelinaika:
Puh. 040 3566 140

Ma-To 12-12.30
Ei ajanvarausta.

Diagnostinen kuvantaminen

Röntgentutkimukset

vasen ranneNykyinen digitekniikka on tehnyt röntgenkuvauksesta paljon nopeampaa ja kätevämpää kuin aiemmin. Se mahdollistaa paremman kuvanlaadun, sekä mm. sähköisen tiedonsiirron klinikoiden välillä. Myös kuvien lähettäminen omistajalle sähköpostitse tai tallentaminen cd-levylle käynnin yhteydessä onnistuu helposti.

Suhtaudumme eläinsairaalassamme vakavasti myös säteilyturvallisuusasioihin ja noudatamme ns. oikeutusperiaatetta; röntgenkuvauksesta saatavan hyödyn on oltava suurempi kuin säteilystä aiheutuva haitta. Lemmikkien röntgentutkimuksissa joudutaan usein potilasta rauhoittamaan hieman, jotta kuvista saadaan diagnostisesti laadukkaat.

 

 

Ultraäänitutkimukset

Perustason ultraäänitutkimuksiin kuuluvat mm. tiineysultraäänitutkimukset sekä kohdun ja vatsaontelon elimien tutkimukset. Vaativampia ultraäänilaitteella suoritettavia tutkimuksia ovat esimerkiksi laajat vatsaontelon ja sydämen ultraäänitutkimukset. Sydämen toimintaa arvioitaessa ultraäänellä saadaan tärkeää tietoa kammioiden seinien paksuuksista, veren virtauksista ja sydämen supistuvuudesta. Tietoja käytetään sydänsairauksien diagnosoinnissa ja lääkityksiä suunniteltaessa.