Ajanvaraus

Ma-Pe 8.00 – 17.00
puh. 040 3566 150

NETTIAJANVARAUS

Yhteystiedot

Hiskinmäen Eläinsairaala
Akselinkatu 1
44100 Äänekoski

Puhelinaika

Ma – to 12.00 – 12.30
puh. 040 3566 140

Ei ajanvarausta!

Hammashoidot

IMG_0604

Lemmikin suun terveydestä huolehtiminen on tärkeä osa perusterveydenhuoltoa. Yleisimpiä suusairauksia ovat hampaiden kiinnityskudoksen tulehdus eli parodontiitti, hampaiden lohkeamiset sekä kissoilla lisäksi hammaskaulan syöpymäsairaus (tooth resorption).

Parodontiitti alkaa kehittyä hammaskivestä. Jo pienikin määrä voi aiheuttaa ientulehdusta, joka taas voi edetä hampaan kiinnityskudokseen. Parodontiitti aiheuttaa lemmikille merkittävää kipua ja tulehduttaa hampaan kiinnityskudoksen. Tulehduksen edetessä hampaat alkavat heilua ja pahimmillaan voivat irrota.

Tarpeeksi varhain suoritettu perushammashoito klinikalla voi estää parodontiitin etenemisen ja pitää lemmikin suun kivuttomana. Hammashoito tehdään aina valvotussa inhalaatioanestesiassa, jotta hoito voidaan tehdä kunnolla ja potilaalle turvallisesti. Hammashoitoon kuuluu hammaskivenpoisto ultraäänilaitteella, hampaiden pintojen kiillotus ja eläinlääkärin suorittama hammastarkastus. Hammastarkastuksessa yksi tärkeimmistä työkaluista on ientaskumittari, jolla jokainen hammas käydään läpi. Lisäksi otetaan tarvittaessa hammasröntgenkuvia. Asiakas saa käynnistä hammaskartan, johon löydökset on merkitty. Potilaalle annetaan aina suositus seuraavan hammashoidon ajankohdasta. Lisäksi ohjeistamme hampaiden kotihoidossa, kuten hampaiden harjauksessa (linkki: hampaiden kotihoito potilasohjeissa).

Teemme klinikallamme päivittäin lemmikkien perushammashoitoja, hampaiden kirurgisia poistoja ja kissojen syöpymähampaiden kirurgisia hoitoja. Purentavikojen haastavammat hoidot ja esim. juurihoidot lähetämme eteenpäin erikoisklinikoille.

***