Ajanvaraus

Ma-Pe 8.00 – 17.00
puh. 040 3566 150

NETTIAJANVARAUS

Yhteystiedot

Hiskinmäen Eläinsairaala
Akselinkatu 1
44100 Äänekoski

Puhelinaika

Eläinlääkärin puhelinaika:
Puh. 040 3566 140

Ma-To 12-12.30
Ei ajanvarausta.

Iho- ja korvasairaudet

Iho-ongelmien taustasyyt
Dermatologisissa sairauksissa taustalla on useimmiten joku altistava tekijä; ruoka-aine yliherkkyys, atopia/allergia, ulkoloiset tai systeeminen sairaus esim. kilpirauhasen vajaatoiminta. Iho-oireita voidaan hoitaa ja hillitä lääkityksellä, mutta ne palaavat aina takaisin, ellei taustasyytä pystytä poistamaan.

Diagnosointi
Ruoka-aine allergia diagnosoidaan luotettavasti eliminaatiodieetin avulla; lemmikille suunnitellaan dieetti, joka koostuu yhdestä hiilihydraatista ja yhdestä proteiinilähteestä, sekä öljy- ja vitamiinilisästä. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös teollista hydrolysoitua allergiaruokaa. Tällä ruokavaliolla pysytellään 6-8 viikkoa.

Ulkoisten allergeenien (siitepölyt, pölypunkit tms.) testaaminen onnistuu verinäytteestä. Positiivisten tulosten perusteella lemmikille voidaan suunnitella siedätyshoito tai oireita voidaan hoitaa erilaisilla immunipuolustusta hillitsevillä lääkityksillä. Myös sisätaudit diagnosoidaan useimmiten verinäytteistä.

Ihon raape- ja solunäytteet, sekä tarvittaessa bakteeriviljelyt tutkimme klinikalla. Koepalat ihosta lähetämme dermatologiaan erikoistuneeseen laboratorioon Englantiin.