Ajanvaraus

Ma-Pe 8.00 – 17.00
puh. 040 3566 150

NETTIAJANVARAUS

Yhteystiedot

Hiskinmäen Eläinsairaala
Akselinkatu 1
44100 Äänekoski

Puhelinaika

Ma – to 12.00 – 12.30
puh. 040 3566 140

Ei ajanvarausta!

Viralliset tutkimukset

Kun rodulla on perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma, ns. PEVISA-ohjelma, tulee pentueen molempien vanhempien täyttää niille asetetut ehdot ennen astutusta. Sen lisäksi, että näitä tietoja hyödynnetään jalostuksessa, saadaan tutkimustuloksilla lisätietoa rotujen terveystilanteesta ylipäätään. Siksi on tärkeää, että myös ne yksilöt, joita ei aiota käyttää jalostukseen, tutkitaan. Teemme virallisia polvitarkastuksia ja sydänkuunteluita sekä kaikki röntgentutkimukset (kyynär-, lonkka- ja selkäkuvaukset).

Muistathan tehdä sähköisen ennakkolähetteen Kennelliiton sivuilla!

kyynDlonkatkyynS

Kissojen lonkkakuvia lausuu Orthopedic Foundation of Animals. Roduista erityisesti Maine Coonit ovat kunnostautuneet kyseisten tutkimusten osalta ja monella eurooppalaisella Maine Coonilla onkin virallinen lonkkatutkimuslausunto. Lisätietoa OFA:n sivuilta.

Eläinsairaalassamme kuvaamme tarvittavat röntgenkuvat myös matalaraajaisten rotujen kyynärnivelen inkongruenssilausuntoa sekä olkanivelen osteokondroosilausuntoa varten. Näitä lausuvat pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärit Anu Lappalainen ja Vilma Reunanen. Lausuntoja ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi saa näkyviin Kennelliiton tietokantaan. Teethän lähetteen lausujien ohjeiden mukaisesti etukäteen netissä. Lisätietoa sivulta www.incoc.fi

***